Категории

Производители

Поръчайте по телефона

Чаено дърво Етерично Масло (Eterika)

Чаено дърво Етерично Масло

Повече детайли


10,99 лв

Чаено дърво Етерично Масло

Аромат: топъл, силен, остро-пикантен камфоров.

Летливост: ниска

Етерично масло от чаено дърво

Използваема част: листата, краищата на клонките

Химичен състав: пинен, цимен, цинеол, терпени, цимол и др.

Аромат: тръпчиво-горчив, свеж

Летливост: ниска

Действие: активизиращо умствената дейност, успокояващо, изпотяващо, имуностимулиращо, противосърбежно, антисептично, противовирусно, противооточно, противогъбично, обезболяващо, ранозаздравяващо, инсектицидно, успокояващо болките в ставите, предпазващо от кариес.

Показания: при понижена умствена активност, грип и простуди, херпес, гъбични инфекции, рани, циреи, хемороиди, кожни язви, акне, сърбежи, изгарания, мазна кожа, брадавици, пърхот, кървене на венците, зъбобол, цистит, афти, ухапвания от насекоми, дезинфекция на въздуха.

Противопоказно за епилептици, хипотоници, бременни, деца и хора с индивидуална непоносимост към чаено дърво. Вътрешен прием – под лекарски контрол!
Начин на приложение:

Инхалация: при грип, хрема – на 2 л. вряла вода за 10 мин. – 2 к. чаено дърво, 2 к. мента. При суха кашлица – по 2 к. евкалипт, лавандула, чаено дърво в 1 ч. топла вода за 5 мин.

Гаргара: при простуда, ангина, ларингит – в 1 ч. топла вода се разтварят 2 к. чаено дърво, накапани върху 1 с.л. сода.

Ванички за крака: при гъбички, студени крака, отоци – 2 ч.л. сол с 5 к. чаено дърво. При простуди преди сън – 5 к. чаено дърво в 3 л. вода. След ваната добре да се разтрият стъпалата.

Масаж: при мускулни болки след физическо натоварване и за облекчаване ревматични и артритни болки в ставите: 30 к. чаено дърво на 50 мл. базисно масло (бадемово, гроздови семена, пшеничен зародиш). При невралгии: 7-8 к. чаено дърво на 10 мл. бадемово масло. При остеопороза – 7-8 к. чаено дърво на 10 мл. зехтин или бадемово масло се втрива 1-2 пъти дневно. При температурни състояния, втрисане: 5 мл. базисно масло, 2 к. евкалипт, 2 к. лавандула, 1 к. чаено дърво, при екземи и грижи за ходилата – 10 мл. бадемово масло, 3 к. хвойна, 1 к. лавандула и 1 к. чаено дърво. Капки за нос при синузит, алергичен ринит – 15 мл. бадемово масло с 3 к. чаено дърво – по 1-2 к. от сместа, 1 път дневно във всяка ноздра.

Други: при вагинални течения, гъбички по влагалището, херпес на половите органи – приготвя се ароматампон (аромапревръзка) от 30 мл. бадемово масло и 10 к. чаено дърво, като на тампона (превръзката) се накапват 7-10 к. от сместа. При кожни раздразнения, инфекции и гъбички под ноктите – 2 к. чаено дърво, 1 к. евкалипт, 1 к. пачули и 10 мл. бадемово масло. При отоци и ухапвания на насекоми – по 2 к. чаено дърво и лавандула, 1 к. босилек в 10 мл. бадемово масло. При изгарания облекчава отока и образуването на мехури – директно намазване с масло от чаено дърво. При отит – в 5 мл. затоплен зехтин по 1 к. евкалипт, лавандула, чаено дърво. Напоява се памучен тампон и се поставя във външния слухов проход. Сменя се 2 пъти дневно. Със същия състав се прави загряващ компрес за околоушната област. Обогатоител за шампоани: при пърхот, въшливост, косопад – 3-5 к. чаено дърво на 100 мл. шампоан. При хемороиди – седяща вана с 3-5 к. чаено дърво на 5 л. топла вода за 10-15 мин. При акне – 3 пъти дневно да се обработва кожата на лицето с памучен тампон, намокрен в смес от чаено дърво и вода в съотношението 1:1. Като добро поддържащо козметично средство за лице и ръце – 10 мл. бадемово масло с 3 к. чаено дърво, 1 к. салвия, босилек, лавандула.

Внимание! Висококонцентрирано! Дръжте го добре затворено и недостъпно за деца! При нанасяне върху лигавиците – да се разрежда с базисно масло!
Опаковка: 10 мл.


Единична цена: 5.00 лв.

Подробна информация за Чаено дърво Етерично Масло:
Маслото от чаено дърво се извлича от растението Melaleuca alternifolia от семейство Myrtaceae. Това е едно от най-често използваните етерични масла и разполага със страхотни лечебни качества.
Ако държите на здравето си трябва да притежавате това масло, тъй като то е един от най-мощните стимуланти за имунната система. То предпазва организма от вируси, бактериални и гъбични инфекции, дезинфектира рани и облекчава мускулни болки.
Произход на маслото от чаено дърво
Това малко дърво се среща в Нов Южен Уелс, Австралия и подобно на кипариса има игловидни листа с жълти или виолетови цветчета. На височина достига до 7 метра и предпочитаното му място за виреене са блатистите райони. Дървото се изрязва, но само за две години израства наново и е готово за ново подрязване. Маслото от чаено дърво се произвежда в Австралия, където аборигените го използват от векове за различни медицински цели.
През втората световна война на всеки войник или моряк се е полагало определено количество етерично масло от чаено дърво, което да му помогне при тропически инфекции и инфектирани рани.
bbМаслото от чаено дърво е често използвана съставка в сапуни, кремове, лосиони, дезодоранти, дезинфектанти и ароматизатори.
Свойства на маслото от чаено дърво
Маслото от чаено дърво има пикантна, остра миризма и е бледо на цвят с воднист вискозитет.
Екстракция
Маслото от чаено дърво се извлича от листата и клонките, чрез парна дестилация, като добивите са около 1.8%.
Химичен състав
Основните химични компоненти на маслото от чаено дърво са: пинен, б-пинен, сабинен, мирцен, phellandrene, терпинен, лимонен, 1,8-цинеол, Y-терпинен , р-cymene, terpinolene, линалоол, терпинен-4-ол и терпинеол.
Предпазни мерки
Маслото от чаено дърво се смята за безопасно, тъй като не е токсично или дразнещо, но някои хора проявяват сенсибилизиращ ефект от маслото. Маслото не трябва да се използва за дълбоки рани или в близост до очите, ушите или носа. Не забравяйте, че това е силно масло и прекомерната му употреба може да доведе до известни проблеми.
Терапевтични свойства
Терапевтичните свойства на маслото от чаено дърво са: антимикробно, антисептично, антивирусно, балсамово, бактерицидно, отхрачващо, фунгицид, инсектицид, стимулант и средство за изпотяване.
Емоционално и духовно приложение на маслото от чаено дърво
Помага за освобождаването на шока от преживяна психическа травма.
Облекчава депресия, изтощение и нервност.
Облекчава нервната система и стимулира потока от енергия „Чи”.
Отваря и енергизира всички чакри и изчиства застоялата енергия.
Помага ни да се освободи и да излезем от психическия коловоз в който се намираме.
Лечебно приложение на маслото от чаено дърво
Маслото от чаено дърво е много важно за здравето, тъй като укрепва имунната система. То действа като имунен стимулант и повишава повишава способността на организма да се бори с инфекции и съживява ума и тялото, след преживян шок. По целият свят това масло се използва с голяма ефективност за справяне с инфекции от всякакъв вид. То е ефективно спрямо трите вида инфекциозни организми:
Бактерии
Гъбички
Вируси
Има силен здравословен ефект при грип, херпес, хрема, жлезиста треска и възпаление на венците.
Масаж с масло от чаено дърво преди операция може да помогне за укрепването на организма и намаляването на постоперативният шок.
Маслото от чаено дърво помага при бронхиални задръствания, астма, кашлица, синузит, коклюш и туберкулоза. Прилагано върху кожата маслото помага при абцеси, акне, изгаряния, херпес, мазна кожа, микоза, херпеси по устните, пъпки, обриви, брадавици, слънчево изгаряне и инфектирани рани.
Приложение за инхалатори
В терапиите с пари,маслото от чаено дърво помага при настинки, синузит, бронхит и други респираторни заболявания. Помага и на тялото и ума да се възстановят по бързо след удар.
Приложение в масажни масла и в банята
Смесено с масажни масла или разредено в банята, маслото от чаено дърво помага за всякакъв вид дихателни заболявания.То е много полезно още при артрит, настинки, дерматити, кожни инфекции, синузит, вирусни инфекции, копривна треска и при прекомерно изпотяване на краката.
Приложение в чист вид или разредено с вода
Когато се смесва с вода, маслото има силно лечебно действие при абцеси, акне, циреи, въшки, пърхот и при ухапвания от животни. Проблемните зони се промиват с разтвора от вода и масло. Може да се нанася и в чист вид върху тези зони, но това става внимателно и в малки дози, посредством памучен тампон. При въшки се прилага в чист вид върху скалпа и се остава 40 минути, след това се измива. Това трябва да се повтаря през ден в продължение на 12 дни. При гъбични инфекции, като микоза, паронихия и вагинална кандидоза се използва концентрат с 2.5% масло от чаено дърво. Не забравяйте, че маслото е много силно и прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание.
Приложение като вода за уста
Маслото от чаено дърво може да се използва като вода за уста при инфекции на венците, язви в устата, инфекции на сливиците и гърлото. Тези които обичат чесън го използват, за да намалят неприятната миризма след като са яли чесън.
Приложение в кремове и лосиони
Смесено с кремове и лосиони, маслото от чаено дърво се прилага върху кожата и помага за изчистването и от всякакви гъбични, бактериални или вирусни инфекции и има лечебно действие върху циреи, абцеси, акне, ухапвания от животни, пърхот и всякакъв вид обриви.
Съчетание с други масла
Маслото от чаено дърво се съчетава добре с други етерични масла, като: канела, градински чай, карамфил, здравец, лавандула, лимон, смирна, индийско орехче, розово дърво, розмарин и мащерка.


Забележка: Информацията изложена в сайта има опознователен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Етерични Масла за Ароматерапия от www.АроматниПръчици.com са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Сауна, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.АроматниПръчици.com можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !