Категории

Производители

Поръчайте по телефона

Фън Шуй Небесен Летящ Китайски Фенер

Фън Шуй Небесен Летящ Китайски Фенер

Небесните Китайски Фенери са неизменна традиция при посрещането на всякакви важни събития и съпровождат неминуемо празненства и фестивали. Известни още като Конг Минг Фенери те са изработени от традиционна оризова хартия и бамбукова рамка. С помощта на малка восъчна свещ те се издигат във въздуха и образуват спираща дъха гледка в нощното небе...

Повече детайли

Намалена цена!
9,99 лв

19,99 лв

Фън Шуй Небесен Летящ Китайски Фенер

Небесните Китайски Фенери са неизменна традиция при посрещането на всякакви важни събития и съпровождат неминуемо празненства и фестивали. Известни още като Конг Минг Фенери те са изработени от традиционна оризова хартия и бамбукова рамка. С помощта на малка восъчна свещ те се издигат във въздуха и образуват спираща дъха гледка в нощното небе.

Красотата на сияещите в нощното небе Летящи Фенери е ненадмината в своята изящност. Съчетанието на двата основни елемента Огън и Въздух е внушителна и спираща дъха картина, вдъхновявала някои от най-известните китайски художници и поети за техните произведения. Церемониите и фестивалите с издигането на Летящи Фенери в небето са били провеждани и в прослава на императорите на Китай, символизирайки властта на императора над Огъня и Небето.

Смята се, че ако привържете листче с желания към рамката на Небесния Фенер те ще се сбъднат. Във Фън Шуй се смята, че самото пускане на Летящ Небесен Фенер носи на притежателя му здраве и късмет, и че излитайки Вятъра ( Въздушния Елемент) отнася със себе си всички проблеми и лоши енергии.