Категории

Производители

Поръчайте по телефона

Ароматни Пръчици - Сандалово Дърво (Sandalo) Raj Fragrance

Ароматни Пръчици - Сандалово Дърво (Sandalo) Raj Fragrance

Повече детайли


1,99 лв

Ароматни Пръчици - Сандалово Дърво (Sandalo) Raj Fragrance

С помощта на тези ароматни пръчици можете да промените атмосферата на работното си място, у дома или да създадете романтична обстановка. Подходящи са и за неутрализиране на неприятни миризми или цигарен дим, за пречистване на атмосферата.

Аромат: Сандалово дърво има екзотичен, наситен и траен аромат с леки нотки на тропическа гора и смола.

Подробна Информация за Ароматни Пръчици - Сандалово Дърво

Сандаловият екстракт се извлича от растението Santalum album от семейство Santalaceaе. Растението вирее в Индия . Ароматът на Сандалово Дърво има успокояващ и хармонизираш ефект и намалява напрежението, стреса и объркването.

Произход на  сандаловото дърво

Сандаловото дърво е вечнозелено паразитно дърво, което впива своите корени в други дървета. На височина то достига до 9 метра и има кафяво-сиво стъбло, много гладки и тънки клонки, жилави листа и малки розово-лилави цветчета.

За да достигне своята зрялост на дървото са нужни от 30 до 60 години. След това се отсича и нарязва на малки парченца жълтеникава дървесина. За най-висококачествена е призната дървесината от Мисор, Индия.

Употребата на сандаловото дърво датира от поне 4000 години. В миналото кервани са пренасяли дървесината от Индия до Египет, Гърция и Рим. Много храмове са били построени от такава дървесина, а египтяните са използвали екстракти от дървото при ритуалите на балсамиране.

Сандаловото дърво е много търсено, заради успокояващият си ефект по време на медитация. Практикуващите йога (Swahra yoga) го препоръчват за обединение на сетивата, а практикуващите Tantric yoga го препоръчват за събуждането на сексуалната енергия.

В миналото сандаловото дърво се е използвало за производство на мебели и това е довело до почти пълното му изчезване. Поради това в наши дни дървесината се използва само за добиване на ценен етеричен екстракт. Правителството на Индия е предприело мерки и е ограничило до минимум производството на екстракти и масла, за да може дървото да оцелее като вид и поради това екстракта от сандалово дърво е едно от най-скъпите и търсени аромати в света.

Свойства на екстракт от сандалово дърво

Екстрактът от сандалово дърво има екзотичен, наситен и траен аромат с леки нотки на тропическа гора и смола.

Екстракция

Екстракт от сандалово дърво се извлича от сърцевината на дървесината, посредством парна дестилация, като добивите са около 4 – 6.5%.

Химичен състав

Основните химични компоненти на екстракта на Сандалово Дърво са: santalol, santyl ацетат и santalene.

Ароматерапевтични свойства

Ароматерапевтичните свойства на сандаловото дърво са: стягащо, газогонно, успокояващо, тонизиращо.

Емоционално и духовно приложение на аромат от сандалово дърво

Помага на сънищата, виденията и медитацията да промени състоянието на съзнанието.

Повдига настроението, като лекува депресия, мании, нервно напрежение и успокоява ума.

Облекчава мъката и вината свързани с някакво преживяване в миналото и премахва изолационни и агресивни състояния.

Отваря и свързва всички чакри от базовата до коронната.

Използва се като висш духовен аромат в продължение на векове.

Екстракт от сандалово дърво трябва да отлежи поне 6 месеца преди употреба. Отначало екстракта е светло жълт на цвят, като с течение на годините постепенно потъмнява. След 5 години екстракта вече се смята за божествен аромат, а след 20 години струва колкото теглото си в злато.

Ароматерапия: Лечебно приложение на аромат на сандалово дърво

Ароматът на Сандалово Дърво има  релаксиращ, силно хармонизиращ и успокояващ ефект, който премахва напрежението и объркването.Ароматът на Сандаловото дърво се препоръчва от ароматерапевтите за употреба при депресия, страх, стрес, нервно напрежение, тревожност и постига цялостен тонизиращ ефект.Ароматът на сандалово дърво действа и като мощен афродизиак , помага при безсъние, раздразнителност, нервно напрежение, стрес и се използва, като средство против насекоми.

 

Забележка: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

 

Съчетание с други аромати

Ароматът на Сандалово Дърво се съчетава добре с други натурални аромати, като: бергамот, тамян, здравец, лавандула, смирна, роза и иланг-иланг, мускус.

 

Подробна Информация за Ароматни Пръчици:

Ароматните пръчици във Фън Шуй, заедно с изображенията на Буда и будистките сутри са широко разпространени. Приема се, че те пречистват всичко наоколо и придават още по-голяма красота на дома и действията.
Чест на пръчиците се предава значението на мост за общуване с божествата или духовете, като се казва, че димът на пръчицата прави мислите на молещия се прозрачни и божеството може да види, доколко човек е искрен. Също така, се смята че огънят прогонва лошото и привлича добрите сили. Така, димът на пръчицата се превръща в пратеник за молитвите на хората до божествата на Небето.
Благодарение на пречистващите и медицинските свойства на ароматните субстанции се формира популярната Аромотерапия, или лечение чрез аромати. Също така ароматите са силно въздействащ афродизиак и често се използват за подобряване на вътрешната хармония на тялото.
В древен Китай и Япония в течение на много столетия те са били привилегия само на властващите – различни ароматни субстанции като бор, кедър, лавандула и цветя се смесвали, като се добавяли и сушени китайски сливи или мед, завързвали се и се поставяли в стаите.

Най-често за създаването на пръчиците се използват ароматни вещества, смляни на прах, които се оформят като пръчица, която гори сама след като веднъж е запалена. Този прах най-често е ароматизиран с олио от сандалово дърво, вид ароматно вечнозелено дърво от тези ширини, както и мускатово олио, допълнителни съставки като женшен, канела, карамфил, както и различни химически ароматизатори.

Начин на употреба: Запалете и с леко махване загасете пламъка. Оставете пръчицата да тлее за 5 до 10 мин. За да загасите, потопете тлеещия връх в капка вода. Около половин един сантиметър са достатъчни за ароматизирането на средно голямо помещение. За прогонването на комари в помещение пръчицата се оставя да тлее за 10 мин.

Производител:  Raj Fragrance India - Индия

Опаковка: 20 броя Ароматни Пръчици в Кутия.

Продукта е одобрен от МНЗ със санитарно разрешително.

Ароматните Пръчици, инсенс пръчици и парфюмни пръчици са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие от аромати и ухания. Ароматните пръчици са парфюм за вашия дом. Само от нашият електронен магазин  www.АроматниПръчици.com  можете поръчате и закупите Инсенси и Ароматни Пръчици за Ароматерапия на световно известни марки на неповторимо изгодни цени.

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

 

Raj Fragrance е компания базирана в Индия и специализирана в производството на висококачествени аромати под формата на ароматни пръчици, инсенс пръчици, парфюмни пръчици, ароматни конуси и еретични масла. Raj Fragrance е основана през 1993 година и продукцията на компанията е представена в повече от 30 страни в цял свят. Компанията разработва собствена серия от великолепни аромати, основани изцяло на природни продукти, екстракти от цветя, внимателно подбрани билки и натурални масла.

Компанията предлага разнообразно портфолио, състоящо се от 15 различни регистрирани търговски марки. Продуктите на Raj Fragrance са на базата на различни флорални, фруктозни, екзотични, ориенталски и традиционни индийски и тибетски аромати и съставки.

В сайта www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие на продуктите произвеждани от Raj Fragrance . Насладете се на неповторимата гама от индийски аромати с ароматни пръчици на Raj Fragrance Индия

Ухания за атмосфера от РАЖ Фрегранс - Висококачествени ароматни пръчици, Инсенси и Благоухания.

Raj Fragrance India - Incense Sticks, Dhoop, Agarbatti Manufacturers & Exporters India