Категории

Производители

Поръчайте по телефона

Плуващ Воден Китайски Фенер

Плуващ Воден Китайски Фенер

Също както и Небесните Китайски Фенери, Водните Фенери са неизменна традиция при посрещането на всякакви важни събития и съпровождат неминуемо празненства и фестивали. Те са изработени от традиционна оризова хартия с бамбукова рамка. В средата им има поставена малка свещ, светлината от която се отразява във водата, отблъсквайки негативните влияния...

Повече детайли


19,99 лв

Плуващ Воден Китайски Фенер

Също както и Небесните Китайски Фенери, Водните Фенери са неизменна традиция при посрещането на всякакви важни събития и съпровождат неминуемо празненства и фестивали. Те са изработени от традиционна оризова хартия с бамбукова рамка. В средата им има поставена малка свещ, светлината от която се отразява във водата, отблъсквайки негативните влияния.

 

Красотата на отразяващите се в повърхността на водата пламъци на Плуващите Фенери е ненадмината в своята изящност. Съчетанието на двата основни елемента Огън и Вода е внушителна и спираща дъха картина, вдъхновявала някои от най-известните китайски художници и поети за техните произведения. Церемониите и фестивалите с пускането на Плуващи Фенери по течението на водата са били провеждани и в прослава на императорите на Китай, символизирайки властта на императора над стихиите Огън и Вода.

 

 

Смята се, че ако напишете нещо по стените на Плуващия Воден Фенер или привържете листче с желания към рамката на Плуващия Фенер те ще се сбъднат. Във Фън Шуй се смята, че самото пускане на Плуващ Воден Фенер носи на притежателя му здраве и късмет, и че отплавайки, Водата ( Водния Елемент) отнася със себе си всички проблеми и лоши енергии.