Категории

Производители

Поръчайте по телефона

Лимон Етерично Масло (Aromika)

Лимон Етерично Масло

Повече детайли


10,99 лв

Лимон Етерично Масло


Аромат: чист, свеж, плодов, горчив, остър.

Опаковка: стъклено шише 10 мл.

Действие: Етеричното масло от лимон се използва широко в аромотерапията. Има тонизиращо, стимулиращо, антисептично и успокояващо действие.

Използва се при настинки, грип, бронхит, ангина, синузит, гадене, главоболие, кървене на венците, високо кръвно налягане, разширени вени, кожни възпаления и обриви, артрит, ревматизъм, пърхот, изтощение.

Също така намира приложение и за освежаване и дезинфекция на въздуха в помещенията.

При мазна кожа, лимоновото масло нормализира изработката на кожната мазнина, свива и почиства порите. Може също така да се използва и в качеството на избелващо средство за лице. Избелва успешно пигментни петна, подобрява цвета на лицето.

Ваните за ръце с масло от лимон ефикасно укрепват и избелват ноктите.

Може да се използва за почистване на зъбите като намалява кървенето на венците, избелва зъбния емайл и предпазва от развитието на кариес. Освежава устната кухина.

Подобрява концентрацията и паметта.



Противопоказно за епилептици, хипотоници, бременни, деца и хора с индивидуална непоносимост към лимон. Вътрешния прием да се осъществява под лекарски контрол.

Да не се използва върху кожата преди излагане на слънце или UV лампа. Да не се използва в чист вид върху кожата!



Начин на употреба:
В аромалампи: няколко капки от маслото, примесени с малко количество вода при простуда, умора . Неутрализира тютюневият дим.
Вани: 5-7 капки от маслото се използват при простуда, ревматизъм, целулит.
Масаж и разтривки: 5-10 капки се на 30мл базово масло при мускулни болки или ревматизъм.
Инхалации: 2-3 капки на 200мл вода. Времетраене 5-7 минути. Използва се при простудни заболявания.
Обогатяване на козметични средства: 4-5 капки на 10мл базово масло при акне и пигментни петна.

Подробна Информация за Лимоново масло

Етеричното лимоново масло се извлича от растението Citrus limonum, известно още като Citrus Limon от семейство Rutaceae. Неговата свежа и чиста миризма ще ви помогне по-уверено да взимате решения и ще повиши концентрацията ви. Маслото намалява киселинността в организма и по този начин подобрява храносмилането. То помага при ревматизъм, артрит, подагра, целулит, абцеси, циреи и акне.

 

Произход на лимоновото масло

 

Лимона произлиза от Индия и е вечнозелено дърво, коeто достига височина до 6 метра. То има тъмно зелени назъбени листа и розово-бели цветчета, които изпускат силен аромат. Плодовете на дървото са зелени или жълти в зависимост от това дали са узрели.

 

Името му произлиза от арабската дума „laimun”. Дървото е пренесено в Европа от кръстоносците през Средновековието. Лимонът е богат на витамините А, В и С. Той се използва широко в парфюмерията и хранителната промишленост.

Свойства на лимоновото масло

 

Лимоновото масло има остър, свеж аромат и е бледо зелено-жълто на цвят с воднист вискозитет. Срокът му на годност е около 8-10 месеца за ароматерапия и малко по-голям за парна терапия.

 

Екстракция

 

Лимоновото масло се извлича от кората на пресните плодове.

 

Химичен състав

 

Основните химически компоненти на лимоновото масло са: пинен, камфен, б-пинен, сабинен, мирцен, терпинен, линалоол, б-bisabolene, лимонен, транс-bergamotene, нерола и neral.

 

Предпазни мерки

 

Маслото не е токсично, но може да предизвика дразнене на кожата и повишена чувствителност при някои хора. Тъй като то е фото-токсично масло не се препоръчва неговата употреба, дори в силно разредени количества, преди да бъде изложено на слънце.

 

Терапевтични свойства

 

Терапевтичните свойства на лимоновото масло са: анти-анемично, антимикробно, анти-ревматично, анти-склеротично, антисептично, бактерицидно, газогонно, cicatrisant, depurative, против изпотяване, диуретично, антипирептик, кръвоспиращо, хипотензивно, унищожаване на насекоми, загряващо, тонизиращо и противоглистно средство.

 

Емоционално и духовно приложение на лимоновото масло

Подобрява умствената яснота и бодрост, стимулира мозъка и всички сетива.

Подобрява концентрацията

Полезно е при конфликт между мислите и интелекта. Свързва вашата истинска същност с емоционалната ви същност.

Отваря и енергизира чакрата на слънчевия сплит.

 

Лечебно приложение на лимоновото масло

 

Лимоновото масло е много полезно за кръвоносната система, то подпомага притока на кръв, намалява кръвното налягане и помага при кръвотечение от носа. Намалява треската и облекчава инфекции на гърлото, бронхит, астма и грип.

 

Лимоновото масло стимулира имунната система, пречиства организма и подобрява функциите на храносмилателната система. Полезно е при запек, диспепсия и целулит. Успокоява и облекчава главоболие и мигрена и е полезно за ревматизъм и артрит. Използва се за почистване на акне, мазна кожа, отстраняване на мъртви клетки от кожата, язви в устата, херпес и ухапвания от насекоми.

Приложение за инхалатори

В терапиите с пари лимоновото масло се използва за настинки, загуба на глас, грип, депресия, стрес, липса на енергия и умора. Спомага за подобряване на концентрацията, повдига духа, премахва умората и помага при взимането на решения.

Приложение в масажни масла и в банята

Лимоновото масло може да се използва смесено с масажни масла или разредено в банята при храносмилателни проблеми, липса на енергия, умора, инфекции, грип, затлъстяване, ревматизъм, депресия, стрес или като общо тонизиращо средство.

Приложение в кремове и лосиони

Лимоновото масло се използва в кремове и лосиони за почистване на замърсена кожа. Неговите стягащи свойства са чудесни за мазна кожа. Антисептичния ефект на маслото помага при лечението на циреи и малки рани. Загряващото действие на маслото помага при целулит и акне.

Измиване на устата и гаргара

Ако разредите масло в топла вода и правите промивки на устата или гаргара, можете да се излекувате от язви в устата.

 

Съчетание с други масла

 

Лимоновото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: лавандула, роза, сандалово дърво, тамян, евкалипт, здравец, копър, хвойна и нероли.

 

Забележка: информацията изложена тук има познавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Етерични Масла за Ароматерапия от www.АроматниПръчици.com са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Сауна, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.АроматниПръчици.com можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !